Verzending en Levering

1)                  VERZENDING EN LEVERING

De producten worden verzonden naar het adres dat op de bestelling wordt aangegeven. Als het adres wordt veranderd is het bedrijf niet verantwoordelijk indien de bestelling niet op het juiste adres wordt afgeleverd.

Levering van de goederen binnen Nederland is gratis bij een bedrag van € 100,00 of hoger. Bij een lager bedrag zal de klant betalen voor de levering van artikelen die via de website zijn besteld  (€ 10,00).

De leveringsdata zijn indicatief. Eventuele gemiste of vertraagde leveringen moeten onmiddellijk worden aangegeven bij de klantenservice. Om eventuele klachten te accepteren moeten die binnen uiterlijke 30 kalenderdagen na de bevestiging van de bestelling worden doorgegeven

DE VERKOPER KAN IN GEEN GEVAL VERANTWOORDELIJK WORDEN GEHOUDEN VOOR DIRECTE, INDIRECTE, PER ONGELUK OF ANDERSZINS TEN GEVOLGE VAN ONVOLLEDIGE INVULLING OF VERTRAGING OF FOUTEN IN DE BESTELLING OF VOOR VERTRAAGDE LEVERING. INDIEN DE BESTELLING NIET IS GELEVERD DOOR DUIDELIJKE FOUT VAN DE VERKOPER HEEFT DE KLANT HET RECHT TE KIEZEN OFWEL VOOR LEVERING VAN HETZELFDE PRODUCT OFWEL TERUGBETALING VAN HET AANKOOPBEDRAG.

Het is noodzakelijk te controleren dat de verzending correct is op het moment van levering. In geval van verschillen in de bestelling die geleverd is moet de aard van het mogelijke verschil (bijv. open verpakking, beschadigd product enz) waar mogelijk met de hand worden genoteerd op de pakbon, met handtekening.